Flört şiddeti eğitimi birçok kişinin deneyimlediği veya gözlemlediği olumsuz ilişki durumları ile ilgili farkındalık kazandırmak amacı ile tasarlanmıştır. Eğitimin içeriğinde flört şiddetinin kelime tanımının yapılması ve türlerinden bahsedilmesinin yanı sıra nasıl ve ne şekilde karşı karşıya kalındığına dair örneklerden oluşmaktadır. Şiddet döngüsü denilen olgunun varlığına ve korunma yöntemlerine değinilmektedir.
İçindekiler
Eğitim İçeriği
- Şiddet Döngüsü
- Şiddete Maruz Bırakılanın Verebileceği Tepkiler
- Şiddet Maruz Bırakılanın Yaşayabileceği Evreler
- Şiddet İçeren İlişki Neden Sürdürülür?
- İlişkide Güvenlik Cetveli
- Güvenlik Planı
- Nasıl Konuşuruz?
Neler Öğreneceksiniz?
• Flört şiddetinin ne anlama geldiğini ve türlerinin neler olduğunu
• Flört şiddetinin kişi üzerindeki etkilerini ve şiddet döngüsünü
• Flört şiddeti olan bir ilişkinin olası sürdürülme nedenlerini ve kurtulmak için gerekli olan güvenlik planını
• Bu konuyu nasıl ele alacağımıza ve farkındalığa dair ipuçlarını
Eğitim Tarihi
Tarih: 27.02.2022
Saat: 19.00 – 21:00
Eğitim İhtiyaçları
• Eğitim Platformu: Zoom
• Eğitimimiz ücretsizdir.
• Eğitime katılmak için link kısmındaki google formu doldurmanız gerekmektedir.
• Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.
Online Eğitim İhtiyaçları
- Bilgisayar, tablet veya telefon
- İnternet bağlantısı
Eğitmenlerimiz Psikolog Melike DUT ve Psikolog Dila ASLAN Hakkında
Melike DUT
1996 yılında Mersin’de doğdu. 2020 yılından bu yana Sevgi Danışmanlık bünyesinde aktif olarak çalışmakta ve görüşmeler almaktadır. Bunun yanı sıra Mersin Üniversitesi Aile Eğitim ve Danışmanlığı programında yüksek lisansını sürdürmektedir.
Üniversitenin ilk yılında Adana Kızılay Şubesi ile “Kar Tanesi” projesini gerçekleştirmenin yanı sıra Çağ Üniversitesi 1907 ÜNİFEB Kulübü’nde Ürün Sorumlusu olarak çalıştı. 2017-2018 öğretim yılında ise Çağ Üniversitesi Kızılay Külübü Başkan Yardımcılığı’nı yaptı ve TPÖÇG bünyesinde Sosyal Sorumluluk Ekibi’nde çalıştı. Yine aynı yılın yaz sezonunda Kalkınma Bakanlığı’nın SODES Projesi’nde gönüllü olarak rol aldı. 2018-2019’da ise Çağ Üniversitesi Psikoloji Kulübü Başkanlığı’nı yaptı ve daha sonrasında tekrar TPÖÇG bünyesinde Lise Öğrencilerine Yönelik Çalışmalar Ekibi’nde çalışmalarını sürdürdü. 2019 yılının yaz döneminde ise Mersin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü Yataklı Servisi’nde stajını tamamladı. 2019-2020 okul döneminde Uğur Okulları Mersin Kampüsü’nde gönüllü çalışmalar yürüttü. Ayrıca Travma Odaklı Psikososyal Destek Ekibi’nde görev almakla beraber SosyalBen Vakfı Mersin ekibi gönüllülüğü devam ediyor.
Dila ASLAN
1996 yılında Mersin’de doğdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde psikolog olarak görev almaktadır.
2020 yılında Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Mersin Üniversitesi Aile Eğitimi ve Danışmanlığı yüksek lisansına devam etmektedir. Lisans dönemi boyunca Mersin Şehir Hastanesi, Kadın Sığınma Evi gibi ve danismanlik merkezleri gibi pek çok yerde stajyer psikolog olarak görev almıştır. Travma Odaklı Psikososyal Ekibinde gönüllü olarak gorev almakla beraber bu alanda pek çok travma üzerine eğitimlerini tamamlamıştır.
Riskli bebek ve çocuklarda gelişim takibi, zeka testleri, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu , gelişimsel farklılıklarda erken müdahale (0-3 yaş) ilgi alanlarıdır.
2-9 yaş arası çocuklarda Deneyimsel Oyun Terapisi uygulamaktadır.
Otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, gelişimsel gecikmeler, duygusal ve dürtüsel sorunları olan çocuklar ve onların aileleri için geliştirilmiş bir program olan Floortime terapisi uygulamaktadır.